czwartek, 14 lipca 2011

Cannelloni ze szpinakiem

* Składniki *

opakowanie makaronu cannelloni
60 dag szpinaku
1 cebula
2 łyżki masła
3-4 ząbki czosnku
pół szklanki śmietany
sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Szpinak myjemy, obcinamy końce i obgotowujemy we wrzącej wodzie, odcedzamy, studzimy. Mielimy razem z zesmażoną cebulą i ząbkami czosnku. Dusimy 3-4 minuty na maśle, studzimy. Napełniamy szpinakiem makarony, układamy je w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosem ze śmietany doprawionej solą i pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 10 minut. Podajemy z sałatką z pomidorów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz